Pages

Friday, November 28, 2008

Mandi Manda di Hujung MInggu


Gambar ni di ambil pada Oktober 2008 yang lalu...Imran, Nuha dan Ikhwan dtg ke rumah...bercuti....excitednye tak dpt digambarkan dengan kata2...habis rumah aku lintang pukang...hahahah...tp aku seronok...budak2 ni mmg hyper active..sama je ngan Husna...

Along dtg bercuti dengan husbandnya di Tg malim...aku pun apa lg..dengar kakak aku n buah2 hati aku ni nak dtg....kencang le memasak...aku masak nasi ayam sbb abg shahrum request, ptg tu aku buat kuih kasui kegemaran abg shahrum....seronoknye dema dtg, rumah aku yg kecil ni jd destinasi pilihan diaorg untuk berehat di hujung minggu...

lepas lunch, aku apa lg..keluarkan kolam Husna...isi air sampai penuh...bg diaorg mandi...imran pun berpusing-pusing mcm ikan paus...hahahhahhaah..dia mmg excited bab2 mandi ni....especially swimming....suka sangat swimming....husna pun tunjuk handal..tak kira bwh umur lg...tak nak keluar kolam tu w'pun dah ketaq2 mulut....hahaha..nak tunjuk handal tgk abg imran n kak nuha tak surrender lg...ikhwan bulat pulak, awal2 dah surrender...

Malam..

Malam, lepas dinner....along n family bersiap untuk berangkat balik ke bangi perdana, imran tak nak balik..menangis-nangis tak nak balik...nak duduk ngan aku, aku ni..sensitif...apa lg..tumpah gak le air mata aku ni mengenangkan imran...betapa sayangnye dia kat aku....sob..sob...

w'pun aku dah ada anak...budak2 ni tak pernah aku pinggirkan...sbb diaorg mmg rapat ngan aku sejak dari lahir...malah, nuha & imran..kalau sebut pasal adik beradik dia..tak pernah miss sebut nama husna...sedih i tau....

kiranya, adik beradik diarog ni bukan 3...tp 4 org le...hahahahahahhaha

Thursday, November 27, 2008

Sweet November

Hari istimewa meraikan suamiku mendapat Anugerah pekerja Cemerlang 2008

Gembira tak terkata..rezeki anak2

suamiku bersama rakan2 pejabat yg turut mendapat anugerah yang sama


meraikan hari bahagia kak ana bersama suami tercinta



Husna yang becok

video

Posing...posing














Suatu Hari bersama Qaisara Husna..yg makin hari makin suka bergambar...pantang nampak camera....mula le dia posing2...hahahah

Monday, November 17, 2008

My anniversary



my 3rd anniversary will be coming on 26th November 2008....ALHAMDULILLAH, selama 3 tahun perkahwinan ini terjalin..ada pahit...ada manis....kenangan bersilih ganti....


hari ni aku nak buat rumusan...nak terjah dan fikir balik apa kenangan manis dan pahit dlm rumah tangga aku selama 3 tahun ni :


MANIS

1. 26 November 2005 kami di nikahkan di sebuah majlis yg amat sederhana...setelah 3 tahun menyulam kasih...akhirnya kami disatukan w'pun hiruk pikuk terjadi di kala kami berkawan...tak sangka jodoh kami kuat....

2. Bila aku tau aku mengandung, masa tu bulan 11 2006 ...1st anniversary, aku tau aku pregnant..ALHAMDULILLAH...masa tu tak nak tuntut apa2 dah dgn suami...yg aku pinta, doa....doa dan doa agar anak ini selamat lahir ke dunia ini..tanpa cacat cela, sihat fizikal dan mental...jd anak yg bijaksana, keletah..sempurna akal n fikiran...ALHAMDULILLAH...


3.10/7/2007-Qaisara Husna lahir ke dunia ini...dlm kesakitan, dlm kepayahan aku melahirkan anakku ini...ALHAMDULILLAH, selamat semuanya...dgn suami yg berada di sisi di setiap nafas ku meneran keluar anak ini...w'pun akhirnya terpaksa di bedah, aku REDHA dan SYUKUR...segala-galanya selamat...


4. 10/7/2008-Qaisara Husna cukup berumur 1 tahun usianya...kami sambut secara sederhana bg meraikan kelahirannya...


5. Kandungan ke-2 menyusul...w'pun kehadirannya tidak di duga..tp kami redha dengan kurniaan ALLAH ini...aku berjanji akan menjaga anak2 ku ini supaya menjadi anak2 yg soleh n solehah...beriman dan bertaqwa....bijaksana akal n fikirkannya...kudidik dgn penuh kasih sayang agar menjadi anak yg bijak pandai...di dunia mahupun di akhirat...


PAHIT


tak de rasanya kenangan pahit yg menggamit jiwa...semuanya selama 3 tahun kami berkahwin, aku bahagia dgn suami ku...yg banyak membantu, susah senang bersamaku..w'pun kdg2 ada juga gaduh2 manje...adat le kan....sedangkan lidah lg tergigit...apa pula suami isteri..tp kami sangat BAHAGIA bersama...

sebenarnya, menjelang anniversary kali ke 3 hujung bulan ni 26 november ni..aku nak remind kat husband aku...yg aku SAYANGGGGGGGGGGGGG N CINTAAAAAAAAAAAAAAA GILA KAT DIA...hahahhaha.....
dan harap sangat, jgn le dia lupa lg tarikh keramat 26 November ni, dah nak masuk 3 tahun bang kita kawen...kalau lupa lg...mmg nak carik pasal!!!

Wednesday, November 12, 2008

Majlis Hari Jadi Qaisara Husna 1 tahun pada 10 Julai 2008








Ramai tanya bila nak update gambar besdey Una, bukan tak nak letak..tp sbb blog ni dah bersawang aku tak update...so malas le....aku suruh tgk kat friendster tak mau...nak tak nak aku update le gak...tgk le wahai kawan2...kami buat besdeyparty ni pun tak dirancang...tp sbb ramai jiran2 tetangga bertanya, nak tak nak ...buat je lah...dan bila di fikirkan, ini 1st birthday dia...tak pe la...jln je...tp next time..sambut keluarga je la...lg2 tahun depan 2nd birthday una kemungkinan dgn ketibaan adik una sekali ke muka bumi ini....insyaallah...

Menu hari tu, pulut kuning dan rendang daging special buatan n sponsored by Bonda tercinta, aku goreng meehoon...dan beberapa desert lain antaranya agar2 buatan kak zah (pengasuh husna) yg amatttttttttt sedap......hehehehhe...

budak2 yg dtg mmg ramai..anak kawan2 dan anak2 jiran tetangga...datang meraikan...w'pun masa tu hari baru lepas hujan....wan dan atok husna bg hadiah basikal kat husna...mmg dia suka...thank's a lot atok & wan....we love u!!!

Di suatu petang..


Husna with her toys...



mari berendam....ala2 baywatch....hahahah..seksi!!



Ibu...air kolam ni sikit sangat le..tambah le lg..


ibu....nak rendam pun tak syok ni...air sikit



ikhwan, jgn le kacau una tidy up mainan dlm toybox ni...kacau le!

Una di Hospital






Antara gambar2 Qaisara Husna di hospital pd bulan 8 yg lalu...masa ni, dia kena tahan wad disyaki paru-paru berkuman.......w'pun tak sihat, mengamuk-ngamuk bila nurse dan dr. inject...ambik darah...korek kahak...tp dia ttp aktif...aktif berjalan serata wad tu ditawafnye..hahaha

Story Of Today...

Minggu depan ni, aku dan una akan balik ke Raub, Pahang kerana mak teh n pak teh kenduri kawenkan anak sulung mereka. Memandangkan my hubby ada kelas....let him cocentrate his studies...kami balik ke Raub dengan mak dan bapak je la..tak tau mcm mana gelagat Husna di kampung nanti, dengan ayam, itek, angsa..kucing merata-rata..sure dia teruja...hahahah..lagi2 rumah pusaka arwah atok dan wan tu ada tangga...jenuh le aku menjaga tangga je....husna ni, mmg teruje dengan tangga...binatang2....hmm...mmg susah difikirkan aku pergi kemana-mana tanpa hubby...tp nak buat mcm mana...

Aku dah hubby plan nak membawa husna ke Zoo Negara bila hubby aku cuti semester nanti..hmmm, mesti husna teruje sesangat...aku tgk husna ni amat sayanggggggggggggg kat binatang...lg2 dengan kucing, sukaaaaaaaaaaa sangat...sampaikan aku yang menjerit tgk dia pegang kucing....

Ptg semalam, masa aku ambik dia dari rumah pengasuh....tgk2 dia tgh memegang seekor kitty dgn amatttttttttt cemerkap....hmm, terkejut aku...apalg suami aku yg amat alergic dengan binatang berbulu ni...TERKEJUT BERUK le tgk anak dia lg terror dari dia...hahahahha.....Husna mmg sayang kat binatang...cuma kami takut dia kena jangkitan asma @ lelah je....tu sbb kami tak bg dia pegang kucing2 ni....w'pun kami tau dia amatttttttttt sayang kat binatang especially kucing...

Qaisara Husna

Sekarang dah pandai sebut beberapa perkataan, antaranya :

"bu...tom...tom (ibu, jom..jom)
"Tom...tom...Bak....Tom..tom bak....(cerita kanak2 tom tom bak )
"zikir Lailahaillallah...Al malikul haqqulmubin...muhammadurrasulullah..Sadiqul..wa'dul amin", subahanallah...illahilastulillfirdaus....(tp dgn bahasa pelatnya la...aku dpt tangkap sbb nahu dia keluar tu sama dgn aku selalu baca kat dia tatkala nak tido..@nak pakaikan baju dia....hahahha...
Husna dah pandai mengikut sikit sebanyak apa yg ditunjukkan di TV...depan mata...perlakuan kita seharian...so, nampak gayanye...aku kena jaga perlakuan le..hahhaha

paling mencuit hati...husna ni aku tgk berjiwa sensitif...tiap kali aku nak tarik perhatian dia...aku buat2 nangis..dia akan dtg kat aku sambil kiss pipi aku..kiss mulut..kiss dahi..hahahah...tp yg paling buat aku tak tahan nak gelak...masa mak aku dtg ke tg malim bercuti aritu...mak aku cerita, dia tgk cerita Cinta batu Belah...dlm cerita tu...mak budak tu menangis sbb kempunan nak mkn Sate daging rusa...anak dia dah sental...nangis le mcm org gile sbb kempunan....last2, husna dtg kat tv...terus kiss...hahahahha....aku ckp kat mak...una mmg berjiwa sensitif..almaklum le...pompuan...hahahah

Sekarang, dia mcm nak sangat berckp..tiap bijik butir yg dia keluarkan..mmg aku tak paham...apa yg dia nak sampaikan...tp aku layan je....gian nak berckp sangat kot kan...hehhhehe

oklah..time to continue my work....till then, have a great day...

Tuesday, November 11, 2008

Baby No.2

Alhamdulillah....aku di sahkan mengandung lg, usia kandungan dah masuk 1 bulan 1/2...Aku amat gembira dengan berita ini....suami pun amat gembira...sampai tak sabar2 nak bgtau kat semua ahli keluarga di Kedah.

Aku??pun gembira juga...tp dlm gembira aku amat shock!! Antara punca aku kureng excited :

i) Husna masih menyusu lg..masih breast feeding
ii)Husna masih kecil, baru masuk 1 tahun 1/2
iii) luka operation yang lepas....masih baru, sepatutnya di nasihatkan biar gap 3 tahun antara anak sulung n yg ke.2
iv)Suami masih belajar lg...
v)Aku belum ready sepenuhnya...

Tp aku ttp bersyukur dengan kurniaan ALLAH ni..mungkin ini adalah rezeki yang ALLAH berikan kepada aku n suami..pengikat kasih di antara kami yang SUKA n KERAP berselisih faham 2,3 menjak ni...tak sangka...patut le suami aku ni kdg2 mcm buat perangai..suka2 hati nak marah..naik angin..rupanya, ada SESUATU pada diri aku...hahahah

Husna??masih mcm tu...masih belum mengerti sepenuhnya apa yg ibu cuba sampaikan pd dia..tak tak mengerti apa yg ibu dia maksudkan dengan IBU ADA BABY...

Aku cuba untuk putuskan susu dengan husna..tp menitik air mata ni bila mengenangkan yg dia lapar..dia nak susu bdn ni...tak sanggup nak dengar dia merengek nak susu bdn...mcm2 suggestion yg kwn2 aku syorkan...tp hati seorang ibu, tak sanggup...tak sampai hati nak pisahkan anak dan susu bdn ni...

Td aku ke Klinik kesihatan, mcm2 procedure baru kat klinik ni...sakit tangan aku bila dicucuk ambik darah...kena kencing sampai berkali kali...fed up tunggu klinik kesihatan yg masih tak up to date...masih menggunakan sistem manual padahal seluruh negara dan bdn2 kerajaan..semua dah menggunakan sistem canggih...record semua ada dlm pc....tp kat klinik tu masih menggunakan sistem manual...tunggu punya tunggu..dari waktu yg sepatutnya bermula tugas pkl 2...diaorg mula check up pkl 2.30...dari sepatutnya habis check pkl 3...habis check pkl 4.15..ya ALLAH..sabarnya la aku menunggu mcm org bodo td!!

Setiap masa aku berdoa..ya ALLAH Ya Rabbul alamin...selamatkan anak aku yg kukandung ini...dan selamatkan lah anak ku Qaisara Husna dunia dan Akhirat...selamatkan lah ke dua-duanya...aku berdoa kepadamu..agar anak2 ku menjadi seorang manusia yg berguna, soleh n solehah..muslimin dan muslimat yang taat kepada perintahmu...seorang yang berjaya dan berguna di dunia n akhirat...jauhilah anak2 ku dari segala pancaroba duniawi n ukhrawi...aku sayang ke 2 anak ku ini..lindungilah mereka dari pancaroba duniawi ini ya ALLAH...semoga anak2 ku menjadi seorang manusia yang beramal soleh dan solehah...beriman kepadaMU, bertaqwa..Ya ALLAH, jagalah anakku Qaisara Husna dan anak yang berada di dalam kandungan ku ini, berikan lah dia kesembuhan kerana tiada siapa yang memberinya selainMU jua, kesembuhan yang tiada meninggalkan kesan-kesan yang tidak elok...Ya ALLAH, kuniakanlah kepadanya kesihatan, kecerdikan, pengalaman dan ilmu..Ya ALLAH, jadikan lah ia anak-anak yang berbudi bahasa, petah bercakap serta merdu suaranya membaca AL-QURAN dan HADITH, dengan berkat penghulu kami.. Nabi Muhammad S.A.W...

Qaisara Husna, ibu sayang HUSNA....dan ibu sayang adik Husna....jd anak yg baik ye nak..

Monday, November 10, 2008

Syukran Jazilan Ya ALLAH


On the way....ALHAMDULILLAH YA ALLAH...

Friday, November 7, 2008

Heheheheh

apa lah salahnye sesekali perasan jd cover magazine??kihkihkih....

Pertambahan Ahli Keluarga

Tak tau nak cerita apa pg ni.....bukan tak de kerja, tp aku rasa mcm kepala otak tgh menerawang jauh banyak berfikir....tak tau apa yg aku fikirkan..

Hari ni aku lewat dtg bulan....bermcm-macam benda menerjah kepala otak aku ni, bersediakah aku dgn pertambahan ahli keluarga...berkemungkinan kah husna dpt adik dlm waktu terdekat ni...atau period aku lewat sikit bulan ni?

Bukan aku tak bersedia....aku yg paling beriye-iye nak tambah baby sebelum usia aku menginjak ke 30 tahun next year...tp, bila period aku lewat bulan ni...aku yg gelabah banyak...husband aku rileks je...hmmm...banyak yg aku fikirkan...antaranya :

i. Husna masih lg breast feeding
ii. Husna masih perlukan perhatian ibu n abah
iii. Abah husna masih belajar
iv. dll
vi. atau aku yg masih belum bersedia????

tp jika dikurniakan allah rezeki pd kami sekeluarga kali ni..aku bersyukur ALHAMDULILLAH...sesungguhkan, ini lah impian ku...impian untuk menambah ahli keluarga..rezeki ada di mana2...aku tak kisah pasal kewangan, mungkin kehadiran baby baru akan menambahkan rezeki kami sekeluarga...cuma, aku banyak memikir pasal Qaisara Husna...bersediakan dia menjadi seorang kakak???

Thursday, November 6, 2008

We are proud to be Atok' & Wan's Grandchildren

4 budak lasak(anak kpd 2 org anak pompuan bpk)

1st cucu-Imran hakim Shahrum (7 years old)

2nd cucu -Mawaddah Mohd Rizam (41/2 years old) & 4rd cucu-Hariz Mohd Rizam (2 Years old)

3rd cucu - Ilham Nuha Shahrum (4 years old)

5th cucu - Qaisara Husna Mohd Azrol (1 1/2 years old)

6th cucu - Ikhwan Hakim Shahrum (1 Years old)

Last but not least...hehehe 7th heaven cucu - Ahmad Zikri Mohd Rizam (4 months)


Inilah permata hati pengarang jantung atok Hamdan dan Wan Siti Rahmah....cucu2 yg kian membesar dan semakin lasak...balik rumah atok..RANAP semua benda...hahahahha...

Cucu Brutal Atok & Wan

At angah's wedding

Una with kakak nuha...



Una dan ikhwan..daring posing


Una with ikhwan...at angah's pelamin



ingat org kawen je ke boleh posing...hahaha




4 of Tok's Hamdan grandchildren...with auntie Kaseh Karmila






My Princess-Qaisara Husna