Pages

Thursday, January 5, 2012

Kekurangan...





Tinggal di office tatkala waktu lunch dan berseorangan, membuatkan aku banyak sangat memikirkan benda2 yg terbuku di dalam hati...dan rasa mcm nak share kat blog ni.

Setiap manusia tiada yg perfect...no body perfect!!bak kata lagu Kumpulan Hoobastank (Reason)

I'm not a PERFECT person,
there's many think i wish i didnt do,
but i continue learning
,
and so i have to say before i go,
and i just want u to know,
i found a reason for me,
to change who i used to be,
a reason to start a over new,
and a reason is you..

...dan juga chorus lagu dari kumpulan Simple Plan (Perfect):

And now I try hard to make it
I just want to make you proud
I'm never gonna be good enough for you
I can't pretend that
I'm alright
And you can't change me

Cuz we lost it all
Nothing lasts forever
I'm sorry I can't be perfect
Now it's just too late and
We can't go back I'm sorry
I can't be perfect

apa yg aku merapu pun aku tak tau...tp sebenarnya, aku sangat2 terasa hati dengan seseorang individu ini..Ya, may be i'm not perfect...and everybody not perfect like you n your family, but please understand this, you have a beautiful family...anak yg sangat comel,minta di jauhkan le dari segala benda yg tidak baik yer....

Kita sebagai manusia ni, kena sentiasa tau hidup ini bagaikan roda..kejap kita di atas kejap kita di bawah...seandainya kita kritik kekurangan org lain, tak mungkin satu hari nanti kena kat anak cucu kita..kita kena tau semua tu...

Aku mmg banyak kekurangan, salah satunya...is my VOICE...tak tau le nak ckp camne, dah cuba ckp pelan2...tp mmg dah tabiat n kebiasaan..bukan aku je, tp bpk aku pun mempunyai suara yg kuat...berckp pun kuat suaranya, apa lg marah..and also my brother and niece and nephew..tp bukan nada yg annoying semua org, kita kena tau...ada 2 nada berckp kuat ni yg sangat berbeza antara satu sama lain

i) nada suara kuat yg menyenangkan;
ii)nada suara kuat yg annoying....

hmm...aku mmg totally kecik hati dengan sorang individu ni..sangat-sangat!!lawak mmg boleh lawak..tp bila dah sampai kategori mengeji...sorry to say, i'm out of here...

Aku tak kisah sebenarnya, as long as suami n family tau siapa aku...aku pun dah tgk, sebelum ni ada antara org yg suka kritik2 org mcm le hidup dia sempurna sangat...anak org tu nakal..anak org tu cam ni camtu dikomenya..sekali kena kat btg idung sendiri....anak kusssssssssss semangat lasak dari org lain....

so, moral of the story, dont judge anybody...because, u are not PERFECT too!!!berbalik pada apa yg aku ckp td, HIDUP INI UMPAMA RODA...kadang kita di atas, kadang kita di bawah...




MY LOVELY BAPAK AND EMAK...i love both of u till i die...

takpela, even suara aku kuat pun..aku berjaya dlm hidup...kerjaya,dan aim aku sekarang, aku nak didik anak2 aku mcm mana mak bpk aku didik aku dan adik beradik yg lain...INSYALLAH!!

p/s-oleh kerana suara bpk aku kuat le, kami adik beradik berjaya dlm hidup, pelajaran dan kerjaya masing-masing....senang cerita, jd org le...

4 comments:

intan_blur said...

tq for syaring kak..;)
maksud yg mendalam kate2 akk tuh..

p/s: dah lama sye rindu suara akk..lagi2 klu time akk marah giler2..smpi menggigil akk bcakap..hehhehehe

mulan said...

intan,

rindu ke dgn suara ku yg kuat ni...sedih tau, bila org suka2 ckp kita mcm2..seperti kita ni takde perasaan..akak hanya berdoa moga ALLAh kuatkan hati akak seperti kuatnya suara akak ni...hmm, even akak bersuara kuat..bukan menyusahkan org kan...Ada Aku Kisah!!bak kata chef wan...hahahha

intan, akak still gigil2 lg bila marah yg sangat2...bukan gigil takut, tp gigil nak sepuk...hahha

intan_blur said...

hahahahah...sepuk je kak klu dah x tahan sgt..hehhe ;)

biasalakak..selagi akk bkwn selagi tu akk akn menerima bmcm2 peel..
sabar itu kan indah ;)

aimaniman said...

salam kenal dan dofollow sini..

ala dik,.. p la apa orang kata.. akak ni, kalau nak pikiark apa org kata, dah lama akak x mo kawan sesapa... tp sanggup ke x da kawan?.. isshhh masuk tlinga kiri kluar tlinga kanan, enjoy...