Pages

Thursday, February 28, 2008

Husna dgn TUDUNG Nabila Mutiara Hati




Last week, aku, husband, kak ida (ipar) dan abg wan (husband kak ida) pi mkn kat Taman Bahtera, masa tgh borak2 sambil melayan husna yg tgh tido...mata husband aku asyik ralit dok tgk sorang budak...pastu dia ckp

Suami :'IBU, TGK BUDAK TU..COMEL LE...PAKAI TUDUNG, RASANYA BAYA2 HUSNA NI..."
Aku : Aah...baya husna...
Suami : Comel nye le...esok, kita beli tudung untuk husna nak tak?
Aku : Ok gak...ada jual baya2 ni.... (endah tak endah aku menjawab)

esoknye, kami terus ke kedai beli tudung n baju kurung untuk husna...heheheh...teruje nye le aku bila tgk anak tembam aku pakai tudung, sbb tudung tu muat dgnmuka dia...terus pipi n mulut mungilnye ditolak oleh tudung tu n menyebabkan semua org tgk dia amat le teruje...heheheh..budak bulat n tembam pakai tudung...

Esoknye, mcm biasa...aku antar le husna ke rumah pengasuh dia...aku saje je pakaikan husna tudung...pengasuh dia pun geram tgk..dan bila aku ambik husna lepas kerja, aku tgk pengasuh dia pun pakaikan dia tudung....hhehehhe...sama teruje ngan aku nampaknyer!!

dlm perjalanan ke rumah...sorang jiran aku menegur aku;

jiran : Husna...pakai tudung yer....
Aku :heheheheh..
Jiran : apa le ko ni jie, anak baru kecik besar ibu jari...bg pakai mcm tu
Aku : (nak kena ni!!)...tak pe....ajar dia dari kecil...lama2 nanti biasa...(dgn wajah selamber)

heheheh....aku bukan nak bg dia pakai mcm org besar...tutup aurat pd yg bukan muhrim, aku cuma saje2 pakaikan dia...apa le salahnye kannnnn

1 comment:

azrul said...

ermm..makasih ler sbb sudi baca my blog.neway ur blog pun ok..shared evrything...hehee