Pages

Wednesday, September 2, 2009

My Family


Our Daddy...Hj. Hamdan Abdul Kadir...
nampak je garang, actually...mempunyai hati yang lembut..bekas Guru..sbb tu most of anak2nya bekerja di insitusi pendidikan


Our mummy...Hjh. Siti Rahmah Mohd Zain, such a beautiful lady with a great heart!!
lemah lembut..penyabar...tokoh seorang ibu yang inspire aku dan along..


My sister...Rahimah Hamdan, bertugas sebagai lecturer di UPM..seorang kakak yang sangat cool, always beside me..oleh kerana hanya kami berdua je adik beradik perempuan...kami amat rapat!! Penasihat No. 1 aku sebelum di aju kepada mak...hehehhe...


Abangngah..Abdul Rahim Hamdan, bertugas di TUDM ..seorang yg tegas..lasak..berjiwa sensitif, tetapi mempunya hati yang sangat lembut...Masa aku kecik2 dulu, selalu layan aku mcm seorang lelaki...walaupun tau adiknya ni pompuan...sbb tu aku boyish sikit zaman kekanak dulu...kate tentera..sure le garang!!

Abgku yang sangat cool...tak suka org bebel2...ckp kuat2...dan berjiwa romantik...hahahah...Mohd Rizam Hamdan..bertugas di Universiti Malaysia Pahang..masa kecik dulu, selalu marah aku kalau aku jerit2..
nasib baik dpt isteri pun seorang yang berckp slow..hahah..kalau tak...mesti gugur rambut dia hari2 dengar org jerit2..


Aku...anak yang ke-4...seorang tomboy yang feminin (it is true??)..seorang yg sangat garang...tetapi garang di mulut jer...hehehe...anak2 sedara aku sayang aku sangat2 tau...hehehe..



Adikku, Ahmad Ridhuan Hamdan, seorang guru Matematik di MRSM Tawau..seorang yg simple..rapat denganku, sudah berkahwin ye puan2...hahhaha...masa aku berchenta dulu dgn suamiku..dia juga yg selalu jd perantara bila kami bergaduh-gaduh manja..hahahha...


Adikku yang sangat pemalu...Mohd Razif Hamdan, bertugas di AADK Teluk Intan, Perak. Sangat pendiam dengan org yang tak berapa kenal...tp sebenarnya dia seorang yang kelakar...hahahah...tak sangka, pemalu2 mamat ni..selalu gak bg talk kat sekolah2 dan agensi2 kerajaan mengenai bahaya DADAH....hmm...


Adikku yang paling bongsu...Mohd Rizal Hamdan, bekerja sementara sebagai pembantu Penyelidik di Universiti Malaya..sedang menyiapkan sarjananya dlm bidang sains politik di UKM. Hmmm...sangat talkative...aku yg becok ni pun boleh kalah kalau berckp ngan dia...laju woo...mcm keretapi.




Familyku...mcm2 ragam bila berkumpul...picture di atas, wife abang2ku tiada,ada yang tgh berpantang dan bertugas...dan hanya inilah gambar paling latest kami sekeluarga...selalu gak berkumpul, tp tak snap gambar je....cucu atok dan wan dah nak masuk 9 org, balik semua...havoc!


1 comment:

intan said...

yaahhh..sye kangen itu lelaki yg sound sye time kite call dia waktu maghrib.xtau yg mane 1.sbb masing2 sudah besar pjg..hahahhaha..nnt kim salam kat dia ye..